Selam

Dobrodošli na moj blog

20.12.2009.

Dove

DOVA ZA ZDRAVLJE (OZDRAVLJENJE)

Bismillahi-r-Rahmani-r-Rahim

Hvala Ti Allahu, koji Si nam dovoljan u svakom slucaju i koji Si najbolji zastitnik.Ti Si onaj koji ojacava Svojom moci slabog Svog roba i koji lijecis Svojom dobrotom svakog bolesnika i slabog.
Dragi Allahu, molim Te ovom dovom kojom Ti Se molio Muhammed a.s.: "Moj Allahu, ucini zdravim moje tijelo,moj sluh,moj vid.Moj Allahu, utjecem Ti se od nevjerstva i siromastva."
Allahu, podari mi dobro zdravlje,jer kome Si dao zdravlje,dao Si mu veliko dobro.Zato Te molim da mi das zdravlje,kako bih Ti mogao sto vise i bolje ibadet ciniti.
Dobri Allahu, moli Te da mi das dobro ovog i buduceg svijeta.Narocito Te molim da mi das zdravlje,da me ozdravis.Molim Te da mi tijelo osnazis i da mi dusu smiris i urahatis.To Te molim,Uzviseni Allahu, pa smiluj mi Se i uslisaj mi ovu dovu!Ti Si Allah, koji dove robova svojih islisavas.
Dragi Allahu, Tebi se samo obracam i Tebe samo molim za zdravlje,jer me Ti jedini mozes ozdraviti sa Svojom dobrotom i milosti. Neka Ti je, Svemoguci Allahu, nebrojeno hvala, jer Si Ti Gospodar svih svjetova i stvoritelj svega sto postoji na nebesima i na zemlji.!

DOVA ZA ZELJU (MURAD)

Bismilahi-r-Rahmani-r-Rahim

Hvala Ti Allahu,na svim Tvoim davanjima!Ti Si onaj koji ispunjava zelje,dajes srecu i primas molbe kome hoces.Gospodaru svih svjetova,smiluj se Muhammedu a.s. njegovom rodu i ashabima!Ti Si milostivi Allah!Nema drugog boga osi Tebe!Moje postovanje pripada samo Tebi i Tebe samo obozavam i vjerujem.
Milostivi Allahu, molim Te za Tvoju milost i pomockoja ce mi donijeti Tvoj oprost,korist i spas od svakog zla.Allahu,ne ostavi mi grijeha,a da mi ga neoprostis ni brige,a da mi je ne otklonis,niti potrebe ni zelje,u kojoj ima Tvoje zadovoljstvo,a da mi je ne udovoljis.O Svemoguci Allahu, koji Si najmilostiviji,smiluj mi se!
Allahu, daj mi da da se ispuni zelja (murad) i da vidim koristi od tog murada,a i Ti da budes s tim zadovoljan.
Allahu, o ovoj molbi znak mi daj,Ja Rabbi,Ja Rabi,smiluj mi se!Slava Tebi Allahu moj, i svaka hvala pripada samo Tebi. Allahu, ukazi Svoju milost Muhammedu a.s. i rodu njegovom,kao sto si je ukazao Ibrahim a.s. i rodu njegovom! Milostivi Allahu, ispuni zelju moju i udovolji mojoj dovi.AMIN!!ELFE AMIN!JA ERHAMU-R-RAHIMIN!! EL-FATIHA

DOVA ZA SRECAN I HAIRLI PUT

Bismillahi-r-Rahmani-r-Rahim

Svemoguci Allahu, neka Ti je velika hvala koji si u casnom Kur'anu rekao: "I daje vam se da se koristite onim sto je na nebesima i onim sto je na zemlji,sve je od Njega.To su zaista pouke za ljude koji razmisljaju.."
Dragi Allahu, molim Ti se pred ovo moje putovanje dovom kojom Ti se molio i Muhammed a.s.:Allahu moj, na ovom nasem putovanju od Tebe molimo dobrocinstvo i bogobojaznost i trazimo da radimo samo ono scim Si Ti zadovoljan. Allahu moj,olaksaj nam ovaj nas put i daj da ga lahko prevarimo.Ti Si Allahu moj,saputnik na putovanju i zastitnik u porodici.Utjecem Ti Se Allahu mojod teskoca i zamora na putu i od potistenosti pri povratku,od losek prezira medju ukucanima i u imovini."
Allahu, u ime Tebe na put krecem radi trazenja znanja,nafake i drugih korisnih potreba.Allahu dragi, budi mi milostiv i pomozi mi na mom putu i daj da me sreca prati i da vidim koristi od ovog mog putovanja.
Allahu, budi mi na pomoci i primi mi ovu dovu!Ti Si jedini Allah, kome se treba obracati dovom i od koga treba pomoc traziti.Hvala Ti Allahu, Gospodaru svih svjetova!

DOVA ZA OBNAVLJANJE IMANA
Bismillahi-r-Rahmani-r-Rahim

Hvala Ti Allahu,koji Si rekao u Kur'anu "Zaista Allah voli one koji se kaju i koji se ciste. "uzviseni Allahu molim Te dovom kojom Ti se molio Muhammed a.s.:"Boze ucini me od onih koji se mnogo kaju i od onih koji se nastoje ocistiti.Allahu moj,slava Ti i hvala.Svjedocim da nema drugog boga Osim tebe.Molim Te za oprost,i kajem Ti se."
Milostivi Allahu,ja se kajem od svih grijeha koje sam pocinio(pocinila),bilo da su pocinjeni u znanju,ili neznanju,narocito se kajem za velike grijehe,koji iz vjere izvode. Allahu ja se kajem i od Tebe oprosta trazim!Ja svoje vjerovanje obnavljam i izjavljujem da je sve istina sto je Tvoj poslanik Muhammed a.s. od Tebe donio i nama dostavio.To potvrdjujem i ovim rijecima: "Nema drugog boga osim Allaha dz.s...,a Muhammed a.s. je Allahov rob i poslanik."
Allahu, Tvoja je milost velika i ja se nadam da ces primiti moje pokajanje.Hvala Ti jedini Allahu moj!Ti Si samo dostojan hvale i slave i Tebe samo treba obozavati.Neka je Tvoj rahmet i blagoslov na Muhammedu a.s.,na njegovu porodicu i casne ashabe.AMIN

DOVA ZA SLOGU I LJUBAV

Bismillahi-r-Rahmani-r-Rahim

Hvala Ti Allahu, koji Si ucinio vjeru najjacom sponom medju muslimanima i koji si u casnoj Objavi Kur'anu naredio slogu i ljubav medju ljudima,zabranio neslogu,svadju i mrznju.Neka Si slavljen Allahu, koji Si nam uputio ove rijeci preko poslanika Muhammeda a.s.: "Allah dz.s.ce reci na sudnjem danu:Gdje su oni koji su se voljeli medjusobno samo radi Allahove velicine.Stavicu ih u Svoj hlad,kada nema drugog hlada Osim Moga.Duzan Sam ukazati Svoju ljubav onima koji se vole u Moje ime,koji se pomazu u Moje ime i koji se sastaju u Moje ime.Onima koji se vole u Moje ime dacu balkone od svjetla, na kojima ce im zavidjeti pejgamberi i sehiti."
Dragi Allahu, daj da u nasim srcima vlada sloga i mir!Allahu, neka bude u mojo porodici i u porodicama svih muslimana ljubavi i blagostanja! Odstrani od nas neslogu,mrznju i svaku bruku!
Allahu, sacuvaj mi porodicu i sve muslimanske porodice od razdora i svadje i neka je Tvoje blagostanje nad svim muslimanima-Islamske zajednice. Svemoguci Allahu, daj da se radi Tebe slazemo i volimo onako kako si ti rekao u Kur'anu: "Muslimani su svi braca...".Allahu, neka je Tvoj rahmet i spas na Muhammeda a.s. na njegov casni rod i ashabe! AMIN

 

Selam
<< 12/2009 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031